Keçi Boynuzu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keçi Boynuzu Çayının Faydaları
Keçi boynuzu çayının faydaları, geçmişi çok eski çağlara dayanan keçi boynuzu mide rahatsızlıkları ve sindirim bozukluklarını tedavi etmek amacıyla kullanılırdı. Keçi boynuzu fasulye ailesinden gelip Akdeniz iklimine has bitki çeşididir. Bu bitki tohumunun kabukları yaklaşık 3000 yıldır bitki tohumu olarak kullanılmaktadır.
Keçi boynuzu kahverengi kabuklara sahip kalın gövdeli yaklaşık 15 cm uzunluğuna kadar ulaşabilen Eylül- Ekim aylarında çiçekleri açan bitki türüdür. Keçi boynuzu meyvesi baklaya benzeyip olgunlaştıktan sonra tohum halinde bulunduğu yere dökülür. Keçiboynuzunun en önemli özelliği tedavi edebilme gücü en yüksek bitki türü olmasıdır. Bu bitki türü akciğer kanserini önleyen mükemmel meyvedir.
Keçi Boynuzu Çayının Sağlığa Faydaları
Keçi boynuzu çayının sağlığa faydaları, keçi boynuzu yaşlılık bulgularını geciktirdiği gibi kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını engeller. Bu bitki türü vücutta tokluk hissi yaratması sebebiyle özellikle diyet yapan kimselere de tavsiye edilmektedir. Bir çok hastalığa tedavi unsuru olarak görülen keçi boynuzunun faydalarını sıralayacak olursak,
- Kansere karşı korur.
- Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir.
- Diyabet kontrolünü sağlar.
- Vitamin ve mineral kaynağıdır.
- Güçlü bir selenyum kaynağıdır.
- Kan şekerini dengeler.
- Enfeksiyonlarla mücadele eder.
- İshali tedavi eder.
- Sindirim sistemi sorunlarını hafifletir.
Keçi Boynuzu Çayının Yan Etkileri
Keçi boynuzu çayının yan etkileri, keçi boynuzu bitkisel tedavilerde kullanıldığı için hastaya güven veren gıda olarak bilinmektedir. İlaçlarla etkileşimiyle nadiren de olsa olumsuz etkenlere yol açan keçi boynuzu fazla tüketilmesi halinde yan etkilere yol açabilir.
Keçi boynuzunu hamile ve bebek emziren bayanların sağlık açısından keçi boynuzunu kullanmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmaları gerekir. Keçi boynuzu aynı zaman da tıbbı amaç olarak bebekler de ve çocuklarda yararlı bitki olarak görülmektedir.
Keçiboynuzu Çayı Tarifi
Keçi boynuzunu dilimleyerek parçaladıktan sonra demlik içerisine koyup içerisine sıcak suyu ekleyin. Demliği 30 dakika kaynamaya bırakın zamanla demlik içerisinde bulunan suyun koyulaştığını göreceksiniz. Kaynadıktan sonra 1 kaç dakika sonra suyu fincan içine süzerek sıcak ya da soğuk şekilde içebilirsiniz.
Keçi Boynuzunun diğer kullanım şekilleri
- Kurabiye, keklerde çikolata yerine keçiboynuzu kullanabilmektedir.
- Kahvaltılarda farklı tat aramak isterseniz ekmeğinize keçiboynuzu tozu ekleyebilirsiniz.
- Keçi boynuzunu sütle karıştırıp sıcak çikolata yapabilirsiniz.
- Kahve yerine tüketebilirsiniz.