Sağlık

Zayıflama Çayının Zararları Nelerdir?

Zayıflama Çayının Zararları

Zayıflama çayının zararları, her yıl maalesef zayıflama  ilaçları ve çayları yüzünden onlarca insan kalıcı rahatsızlıklara yakalanıyor ya da hayata gözlerini yumuyor. İnternet, televizyon, dergi gibi iletişim araçlarında ünlü doktorların adı altında pazarlanan bu ilaçlar sağlığa her anlamda tehdit savuruyor. Şunu unutmayalım zayıflamak adı altında herhangi bir ilaç ya da çay yoktur.

Yapılan dengeli beslenme ve hareketli sürdürülen bir hayat yaşam boyu bizi dengede tutacaktır. Yapılan araştırmalar da dünya da ve ülkemizde obezite hastalıklarının artmasıyla insanların kilo vermek adına tehlikeli bir çok yola başvurdukları görülmüştür. Bu yollardan bir tanesine örnek verecek olursak, zayıflama ilaçlarıdır. İçeriğini bilmeden kullandığımız bu ilaçlar kolay ve reçetesiz temin edildiği için kolaylıkla temin edilebilmektedir.

Unutmayalım ki zayıflama çayları adın altında kullanılan ilaçlar insan hayatının son bulmasında en tehlikeli yoldur. Ölüme sebebiyet veren bu ilaçlar aynı zaman da doku kaybına, bağırsak sisteminin bozulmasına, karaciğer ve böbrek bozukluklarına, kalp krizi gibi ciddi sorunlara sebep açmaktadır. Zayıflama çaylarının zararlarından kısaca bahsedecek olursak sırasıyla,

  • Baş dönmesine sebep olur,
  • Nabzn hızlı artmasını sağlar.
  • Hazımsızlığa yol açar.
  • Zihin karışıklığına sebebiyet verir. 
  • Karaciğere etkileri vardır.
  • Uykusuzluğa neden olur.
  • Mide kramplarına yol açabilir.
  • Kusma ve mide bulantısına neden olur.
  • Su kaybına neden olur.
Bu yazımız da ilginizi çekebilir  Kekemelik Nedir, Nasıl Geçer?

Zayıflama Çaylarının Vücutta Yol Açtığı Hasarlar

Zayıflama çaylarının vücuttaki açtığı hasarlar, bakanlıktan izin alınmış form çaylarının kullanılmasının vücuda zararının görülmediği gibi her hangi bir denetimi bulunmayan İnternet üzerinden alınmış çayların vücuda açtığı hasarlar ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu hasarlara örnek verecek olursak, karaciğer, böbrek, bağırsak gibi organlarda oluşan olumsuz etkenlerdir. Aynı zaman da açık olarak satılan bitkisel ürünlerde de bu tip tehlikeler görülmektedir. Mesela sinameki çayı gibi müshil etkisi olan bitkisel ürünlerin doğrudan çay olarak tüketilmesinin bağırsak ve böbrekler de hasara yol açtığı gözükmektedir.

Not; zayıflama çayı adı altında satılan çayların sağlık bakanlığı tarafından onaylanması gerekmektedir. ürün ambalajında bu onayın olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Aksi halde zayıflama çayı olarak aldığınız ürünün size vereceği kalıcı hasarlara maruz kalırsınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu